Vattenkokare med Temperaturinställning | 5 superbra modeller

Bild på en vattenkokare med temperaturinställning.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för KitchenTime.se, Tretti.se samt KitchenOne.se

En vattenkokare med temperaturinställning är riktigt bekvämt. Behöver du brygga ditt te i 70-gradigt vatten ställer du in vattenkokaren på just 70 grader och väntar tills det är klart, enklare än så kan det inte bli. Du slipper även krångla med att hämta en extern termometer eller gissa dig till hur varmt vattnet är, något som sällan blir bra ändå.

Vårt urval av vattenkokare

I denna text har vi valt ut fem grymt bra vattenkokare som alla har inbyggd funktion för temperaturinställning. Vi har valt ut modeller i från kända tillverkare som har fått bra betyg i olika tester och som uppskattas av många konsumenter. Med hjälp av denna information har vi till slut sammanställt fem tips på grymt bra vattenkokare, alla med temperaturinställning. De olika modellerna har en kapacitet på mellan 1 till 2 liter och kostar ungefär mellan 350 till hela 2500 kr i nyskick.

De olika modellerna har lite olika funktionalitet gällande hur du kan ställa in temperaturen på vattnet och hur vattenkokaren indikerar hur varmt vattnet är. I våra fullständiga genomgångar av vattenkokarna nedan finner du allt du behöver veta om varje modell.

Klickar du på bilderna tas du till en butik via en adlink där du kan se pris för produkten och även beställa en om du vill, såklart utan någon extra kostnad för dig.

Men med det sagt så kör vi igång!

Siemens TW86103

Bild på vattenkokaren TW86103 från Siemens.

Klicka på bilden för att köpa produkten på KitchenOne.se

Denna modell från Siemens har ett traditionellt utseende på det stora hela men knapparna för temperaturinställning på ovansidan inbringar dock en lite mer modern känsla. Apparaten är av borstat stål och svart plast, handtaget är stort och greppvänligt och hela vattenkokaren känns gedigen och kvalitativ. Kannan är av dubbla lager vilket gör att värmen håller bättre och att kannan inte blir lika varm på utsidan. Gradering finns på båda sidorna för att både vänster- och högerhänta enkelt skall kunna avläsa vattennivån. Du kan fylla på vatten rakt igenom pipen och behöver inte öppna locket.

Prismässigt ligger denna modell i mellanprisklassen vilket absolut är motiverat, man får till och med väldigt mycket vattenkokare för pengarna.

Temperaturinställning och funktioner

Gällande temperaturinställning kan man välja att värma vattnet till 70, 80, 90 eller 100 grader. Modellen kommer även med den smarta funktionen “Keep Warm” vilket innebär att du kan välja att hålla vattnet i din valda temperatur i upp till 30 minuter. Vilket möjliggör att du själv kan välja när du vill använda vattnet.

Modellen kommer med ett uttagbart kalkfilter som enkelt går att rengöra.

Kundomdöme

“Fungerar utmärkt. Snygg. Kul med valmöjligheter till olika temperatur. Aning tung att hälla ur när full. Haft föregångaren 14 år.”

Egenskaper

Prisklass: Medel
Material: Svart plast och borstat stål
Kapacitet: 1,5 liter vatten.

Effekt: 2000-2400 watt.
Temperaturinställning: Ja
Varmhållning: Ja

Klicka här för att köpa Siemens TW86103 på KitchenOne.se

Wilfa WSWK-1

Bild på vattenkokaren WSWK-1 från Wilfa.

Klicka på bilden för att köpa produkten på KitchenOne.se

Wilfa WSWK-1B är en riktigt snygg vattenkokare med en unik design. Den silverglänsande kannan rymmer 1 liter vatten och håller värmen mycket väl, till och med utan att värmefunktionen är påslagen. Kannan är även utrustad med ett greppvänligt handtag och vattennivån indikeras på kannans högra sida. Vattenkokarens bas går i samma finish som själva kannan och är utrustad med knappar för val av temperatur och även display för att se hur varmt vattnet är. Basplattan är en så kallad 360 graders-platta vilket innebär att du kan ställa ner kannan på vilket håll som helst.

Funktioner

Du kan ställa in vattentemperaturen till 40, 60, 70, 80, 90 eller 100 grader. Temperaturen indikeras på vattenkokarens basplatta där du även väljer temperaturinställning. Modellen är utrustad med en smart minnesfunktion som kommer ihåg vilken temperatur du använde senast och väljer det som standardval åt dig. Med den värmebevarande funktionen påslagen behåller vattenkokaren temperaturen på vattnet även efter att den värmt klart vattnet, perfekt när du är sugen på en till kopp te efter en stund.

Kundomdöme

“Köpte denna för att kunna bestämma temperaturen när vi gör gröt och välling till vår son. Den värmer upp vattnet väldigt snabbt och är oerhört smidig att använda. Den är också stilren så den får stå framme i köket”

Egenskaper

Prisklass: Medel
Material: Metall och plast i silver
Kapacitet: 1 liter
Effekt: 2200 watt
Temperaturinställning: Ja
Värmehållning: Ja

Klicka här för att köpa Wilfa WSWK-1 på KitchenOne.se

Kitchen Aid Artisan

 

Bild på vattenkokaren Artisan från Kitchenaid

Klicka på bilden för att köpa produkten på KitchenTime.se

Kitchen Aid Artisan är en riktig lyxmodell till vattenkokare i snygg vintage-design. Kannan rymmer 1,5 liter vatten och är tillverkad i kvalitativ aluminium. I linje med kannans stora och stabila handtag finner man gradering av vattennivån och till vänster om handtaget finns en manuell indikator som visar vattnets temperatur. Vattenkokarens bas går i samma aluminium material och där finner man av/på-knappen samt reglage för vattentemperatur. Många användare påpekar att pipen är riktigt bra och att man inte spiller med denna modell. Hela apparaten signalerar verkligen kvalitet och exklusivitet, precis som oftast är fallet med produkter från Kitchen Aid.

Temperaturinställning och andra funktioner

Du kan med det analoga reglaget ställa in vattentemperaturen från 50 upp till 100 grader. Vattenkokaren är utrustad med dubbla väggar vilket gör att den håller värmen på vattnet riktigt bra, att utsidan inte blir alltför varm och att ljudnivån hålls nere vid uppkokning. Förutom den manuella temperaturindikatorn är modellen även utrustad med en ljusindikator som visar hur varmt vattnet är, en riktig snygg detalj, speciellt om det är mörkt i rummet.

Sammanfattningsvis kan vi rekommendera denna vattenkokare för dig som vill ha det bästa och mest exklusiva och som besitter en stor budget för vattenkokare.

Egenskaper

Prisklass: Hög
Material: Aluminium
Kapacitet: 1,5 liter
Effekt: 2400 watt
Temperaturinställning: Ja
Värmehållning: Ja

Köp KitchenAid Artisan vattenkokare på KitchenTime.se

Electrolux EEWA7500

Bild på vattenkokaren EEWA7500 från Electrolux.

Klicka på bilden för att köpa produkten på Tretti.se

Denna stilrena och snygga vattenkokare i borstat stål från Electrolux är funktionsrik och fungerar riktigt bra. Kannan som rymmer 1,7 liter vatten har ett stabilt handtag som pryds av knappar för temperaturinställning och en digital display som visar vattentemperaturen. Basplattan är precis som kannan i borstat stål och är en så kallad 360 graders-platta, vilket även är fallet med de andra modellerna vi tipsar om. Denna modell ger verkligen ett stabilt och robust intryck, precis som man förväntar sig av produkter från Electrolux.

Temperaturinställning och andra funktioner

Du kan med den elektroniska temperaturinställningen på kannans handtag välja att värma upp vattnet från 50 grader upp till 100, med 10 graders intervall i varje steg. Du ser på den digitala displayen hela tiden hur varmt vattnet är, även när du lyft kannan från basplattan. Ytterligare en funktion som visar vattnets temperatur är vattennivån som skiftar färg allt eftersom att vattnet blir varmare, från grönt till rött, kallt till varmt. Med den smarta värmebevarande funktionen kan vattnet hållas varmt i upp till 30 minuter. Vattenkokaren kommer med ett borttagbart kalkfilter.

Kundomdöme

“Jättepraktiskt med möjligheten att bestämma temperatur och med varmhållning och rätt kul med olika färger för olika temperaturer. Gillar!”

Egenskaper

Prisklass: Medel
Material: Rostfritt stål
Kapacitet: 1,7 liter
Effekt: 2400 watt
Temperaturinställning: Ja
Värmehållning: Ja

Klicka här för att köpa Electrolux EEWA7500 på Tretti.se

Bosch TWK8613

Bild på vattenkokaren TWK8613 från Bosch.

Klicka på bilden för att köpa produkten på KitchenOne.se

Denna vattenkokare från Bosch är snyggt utformad och har en modern känsla över sig. Kannan som rymmer 1,5 liter vatten består av borstat stål och svart plast och innehar dubbla indikatorer för vattennivån. Foten går i samma svarta färg som kannan och är prydd med knappar för temperaturinställning, knapp för värmehållning samt på/av-knapp. Handtaget är väl tilltaget och gör att du stabilt kan hälla upp kokhett vatten. Vattenkokaren ger ett bra intryck och priset är riktigt bra, man får helt enkelt mycket vattenkokare för pengarna.

Temperaturintsällning och övriga funktioner

Du kan ställa in vattentemperaturen till 70, 80, 90 eller 100 grader och med värmehållning påslagen hålls vattnet i rätt temperatur i upp till 30 minuter. Vattenkokaren kommer med ett uttagbart kalkfilter i rostfritt stål.

Kundomdöme

“Bara använt den 2 veckor men har inga problem med pipet som vissa andra har stört sig på. Snabb, snygg, lagom antal funktioner.”

Egenskaper

Prisklass: Medel
Material: Rostfritt stål och plast
Kapacitet: 1,5 liter
Effekt: 2400 watt
Temperaturinställning: Ja
Värmehållning: Ja

Klicka här för att köpa Bosch TWK8613 på KitchenOne.se

Sammanfattning

Det var alla vattenkokare med temperaturinställning vi ville tipsa om. Då alla vattenkokarna håller hög kvalitet och i grund och botten innehar samma funktioner så faller beslutet mer eller mindre på pris och design. Har du en stor budget för ditt köp av vattenkokare kanske du vill slå till på lyxmodellen Artisan från Kitchen Aid. Är du ute efter en billigare modell med ett mer modernt utseende kanske Bosch TWK8613 är något för dig. Hur du än gör så önskar vi dig lycka till i ditt köp av vattenkokare med temperaturinställning.

Nu vill vi veta. Vilken vattenkokare lutar det mot att du köper och varför?

Click Here to Leave a Comment Below

Kokrummet.se - Nytt projekt • Joakim Jpaa - 25 januari, 2018 Reply

[…] er gärna in på inlägget om vattenkokare med temperaturinställning för att få er en bild av vad för typ av sajt Kokrummet […]

Leave a Reply: